کاچی شیر یکی از غذاهای سنتی و محلی خوشمزه استان چهارمحال و بختیاری می باشد که با استفاده از شیر محلی و آرد تهیه می شود.

آش دوغ یکی از غداهای محلی استان چهارمحال و بختیاری است.

برنج، روغن، نخود، دوغ ترش، زردچوبه، سیر، لوبیا، عدس و پیاز از مواد اولیه این آش خوشمزه است.

یکی از غذاهای محلی و بسیار خوشمزه و لذیذ قوم بختیاری، پلو خورش به است.

با پیاز، شکر، آلو، روغن، گوشت، رب، نمک، گوجه و به می توان این خورشت خوشمزه را تهیه کرد.

آش انار یکی از خاص ترین غذاهای این استان به شمار می رود.

طعم این غذا ملس متمایل به ترش است.

یکی از ساده ترین آش های چهارمحال و بختیاری آش آماج می باشد که در تهیه آن نوعی سبزی کوهی به نام بوسور یا لیز به کار برده می شود.

آو تفتاله یکی دیگر از غذاهای بومی چهارمحال و بختیاری به شمار می رود که بسیار خوشمزه است و طعم اصلی آن به دلیل وجود قیسی و ترشی ناردون به ترشی می زند. این آش جز آش های اصیل منطقه بختیاری محسوب می شود.

آب، روغن، پیاز، برگه زردآلو، ترشی ناردون و… از جمله موادی است که در تهیه این غذا بکار برده می شوند.

پرورد دوغ از جمله غذاهای سنتی دیگری است که در چهارمحال و بختیاری رایج است و در بین مردم این منطقه طرفداران زیادی به خود اختصاص داده است.

در تهیه این غذای خوشمزه موادی همچون سبزی، دوغ، پیازداغ، برنج و آرد بکار برده می شود.

اوگندی یکی از خوراک های سنتی و محلی چهارمحال و بختیاری نام دارد که با استفاده از عدس توسط زنان ایل این منطقه طبخ می شود و در زبان بختیاری به معنای عدس و آب می باشد که از عدس و روغن و ادویه به دست می آید.

آبریز از غذاهای سنتی منحصر به فرد چهارمحال و بختیاری به شمار می رود.

این غذا با استفاده از گیاهانی همچون آویشن و سیر و تره پخته می‌شود و طعم دلپذیری دارد.

در طبخ این غذا از آب استفاده نمی شود بلکه با آب خود گوشت و مقداری روغن پخته و سرخ می گردد.

کله جوش از غذاهای مورد علاقه عشایر این منطقه می باشد و در بین آنها بیشتر رونق دارد. پایه اصلی غذای کله جوش کشک می باشد.

پیه به جگر از آن دسته از غذاهای سنتی به شمار می رود که روی آتش پخته می شود.

گوجه پلو از غذاهای سنتی استان چهارمحال و بختیاری می باشد که در فصل تابستان بیشتر رایج است.

از موادی که در تهیه این غذا به کار برده می شود می توان به گوجه، برنج، کره، نمک، رب گوجه، پیاز و… اشاره کرد.

خوراک قارچ یکی دیگر از غذاهای محلی این منطقه به شمار می‌رود که با استفاده از قارچ هایی که در کوهستان می روید پخته می شود و در پخت آن قارچ را کباب یا در روغن سرخ می کنند.

شله بریان از غذاهای محلی خوشمزه این منطقه به شمار می رود.

برای پخت شله بریان 6 تا 7 ساعت زمان لازم است تا خوب پخته شده و جا بیفتد. مواد اولیه این غذا شامل گوشت، برنج، کمی عدس و نخود می باشد.

کشک و کدو از غذاهای بومی و سنتی چهارمحال بختیاری است.

کباب بختیاری دارای یک طعم خوشمزه و بی نظیر است که با گوشت بره و دنبه به شکل یک در میان سیخ می شود.

توله یک نوع گیاه با برگ های نسبتا پهن است که در فصل پاییز و زمستان در خوزستان می روید و از آن آش بسیار خوشمزه و لذیذی درست می کنند. برای پخت آش توله به روغن، برنج و نمک نیاز است.

کوفته بختیاری از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار این استان است.

کوفته از ترکیب گوشت چرخ کرده، ادویه، سبزی، پیاز، گردو، کشمش درست می شود.

خورش آلو از دیگر غذاهای چهار محال بختیاری است که در آن از گوشت گوسفند، رب انار، ادویه و پیاز به همراه مقدار زیادی آلو خشک سیاه استفاده می شود.

از غذاهای قدیمی شهر کرد می توان به تاس کباب اشاره کرد که ترکیبی از گوشت و سبزیجات است. گوشت مورد استفاده در این غذا، گوشت گوسفندی و ترجیحا دنده است.

گردو پلو بسیار مغذی و مقوی است که در قسمت هایی از چهارمحال مخصوصا شهر سامان طبخ می گردد.

مواد اولیه گردو پلو عبارتند:از گردو، گوشت، برنج، زرشک، پیاز، زعفران.

اوترشی یکی دیگر از غذاهای سنتی چهارمحال و بختیاری است.

اوترشی از دانه های انار، مغز بادام، مغز گردو، پر زردآلو، آرد سبوس دار، پیاز و فلفل، زردچوبه و خرما درست می شود.

شوربای قیمه ریزه از غذاهای محبوب در استان چهار محال است.

این غذا با استفاده از موادی همچون گوشت چرخ کرده، سبزی آش، برنج، پیاز، نعنا خشک، زرد چوبه و نمک و فلفل تهیه می شود.

فیلم معرفی غذاهای محلی چهارمحال و بختیاری

گالری عکس غذاهای محلی چهارمحال و بختیاری