آبگوشت قنبید
در این نوع آبگوشت، از کلم قمری(قنبید) یا داش کلم استفاده میشود.
در تهیه این غذا از گوشت گوسفندی، پیاز، کلم قمری، لوبیا سفید، گندم پوست کنده، پودر لیمو عمانی، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی، زردچوبه و روغن استفاده میشود.
آبگوشت هویج برگه
آبگوشت هویج برگه، یک آبگوشت سنتی ویژه استان قم است که از جمله غذاهای محلی این شهر بهشمار میآید.
در تهیه آبگوشت هویج برگه قمی، از نخود لپه، گوشت گوسفندی، هویج، برنج، نمک، فلفل و زردچوبه، شیره، سرکه، سیر، نعنا و روغن استفاده میشود.
آش قنبید
مهمترین ماده در تهیه آش قنبید قمی،کلم قمری است که به این آش محلی، طعمی متفاوت و بینظیر میدهد.
مواد بهکار رفته در این آش محلی، گوشت تازه گوسفندی، کلم قمری، برنج، آب گوشت، پیاز، نمک و فلفل و زردچوبه و یا ادویههای محلی است.
آش پتله یکی از آش های پرطرفدار در استان قم است. ماده اصلی این آش جو است.
در تهیه آش پتله از جو، لوبیا چیتی، نخود، سبزی آش خرد شده، پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ، زردچوبه به مقدار لازم، نمک و فلفل استفاده میشود.
در تهیه غذای سنتی ماش ماشک ویژه استان قم از ماش، هویج قمی متوسط ، پیاز متوسط، گوشت، نمک، فلفل ،زردچوبه استفاده میشود.
در تهیه آش ماشاب قمی از مواد مختلفی استفاده میشود که در ایجاد طعم خوش آن نقش بسیاری دارد.
از جمله این مواد، ماش، لوبیا چشم بلبلی، برنج، گندم، سیب زمینی نگینی خرد شده، کدو حلوایی نگینی خرد شده، عدس، گوشت ران یا گردن گوسفند با قلم پخته و ریش شده، پیاز سرخ شده، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه، آب گوشت، کشک و نعنا است.
در تهیه دمپختک قمی از لپه، باقلا زرد، برنج، پیاز، زعفران دم کرده، کره، نمک و زردچوبه و روغن استفاده میشود.
برای تهیه مغزابه محلی قم از گردو، چغندر، بادمجان، دوغ کشک، نعنا خشک، پیاز، نخود، روغن، نمک و زردچوبه استفاده میکنند.
پتله پلو یک غذای سنتی و محلی ویژه ی استان قم است.
پتله پلوی قمی از برنج، بلغور گندم، سیبزمینی، پیاز، عدس، کشمش، روغن، فلفل، نمک، زردچوبه و زعفران تهیه میشود.
تهیـه اشکنه با مواد مختلف صورت میگیرد که یکی از این اشکنههای محلی، اشکنه سیبزمینی قمی است.
در تهیه این غذا از سیب زمینی، پیاز، تخم مرغ، شنبلیله، آرد، روغن، نمک، زردچوبه، آب و نمک استفاده میشود.
قاقاناخ یکی از غذاهای محلی و ویژه استان قم است که یک نوع خاگینه بهشمار میآید.
در تهیه این غذای ویژه قمی از تخممرغ، آرد سبوسدار، شیر، پیازچه خشکشده، روغن، نمک و زردچوبه استفاده میشود.
یکی از انواع مختلف آبگوشتها، آبگوشت یخنی بادمجان استان قم است که طعم ترش و شیرین آن موجب شده تا این آبگوشت، نسبت به آبگوشتهای معمولی بسیار متفاوت باشد.
برای تهیه آبگوشت یخنی بادمجان، نیاز به ترکیب موادی همچون گوشت، عدس، لوبیا چیتی، بادمجان، پیاز، نمک، آب انار و ادویه می باشد.
یکی از کوفتههای خوشمزه ایرانی، کوفته قمی است که از جمله غذاهای دوستداشتنی و پرطرفدار است که برای طبخ آن از سبزی معطر و گوشت گوسفندی استفاده میشود.
موادی که در تهیه این کوفته قمی استفاده میشود شامل گوشت گوسفندی چرخ شده، برنج پخته شده، سبزی کوکو، شنبلیله خرد شده، ترخون خشک، آبغوره، پیاز، سیر، نخود فرنگی، رب، پودر زیر، پودر هل، پودر دارچین، پودر گشنیز، فلفل و زردچوبه و نمک، روغن و پودر رازیانه است.