رود اترک از کوههای هزار مسجد روستای یدک در شهرستان قوچان سرچشمه گرفته و در طول مسیر پس از گذر از دشتهای قوچان، شیروان و بجنورد در ناحیهی چات (مرز ایران و ترکمنستان) جاری میشود, پس از آن وارد خاک جمهوری ترکمنستان شده و به دریای خزر میریزد.
اترک پنجمین رودخانه بلند ایران و طولانیترین رودخانهی ترکمنستان است.
دره شمخال در 25 کیلومتری شهر مرزی باجگیران و در 80 کیلومتری شهرستان قوچان واقع شده است.
مهمترین علت آب و هوای مناسب این دره، وجود آب زیاد است که علت آن,پیوستن رودخانههای شارک قرچه، دربادام، شمخال و اضافه شدن چشمههای گوناگون در مسیر است.
دره شمخال نام خود را از روستایی کوهپایهای به همین نام گرفته است.
دره از شمال شرقی به کوه آسمله و از جنوب شرقی به رودخانه دائمی کال شمخال محدود می شود.
طول دره در حدود 18 کیلومتر است و ارتفاع دیواره آن تا 200 متر برآورد شده است. در قسمتهای زیادی از این دره درختان گردوی جنگلی بسیاری با قدمتهایی بیشتر از 200 سال وجود دارند.
در فاصله 10 کیلومتری از ابتدای دره، فضایی با عنوان حمام آب وجود دارد.
پوشش گیاهی دره شامل درختان انجیر، زردآلو، چنار، بید، سپیدار، تمشک، موسیر، آنوخ(کاکوتی)، چریش، هفشان، گون، ریخوک، زرشک، گژی(زالزالک) و سدها گیاه وحشی و دارویی دیگر است.
چشمه آب گرم شهر کهنه در 12 کیلومتری غرب شهر قوچان و 6 کیلومتری امامزاده سلطان ابراهیم واقع شده است.
چشمه شهر کهنه دارای آب معدنی با خواص درمانی و حرارت نسبتا بالا است.
دره سراب و آبشار در 12 کیلومتری جنوب شهر قوچان در دامنه ارتفاعات کوه سنگر و محمد بیک با ارتفاع تقریبی 2840 متر واقع است.
در سرچشمه رودخانه سراب, آبشار شارشار دیده میشود.
موزه مردمشناسی قوچان (موزه قوچان) با مساحت 300 متر مربع,در شهرستان قوچان واقع شده و شامل بخشهای موسیقی سنتی، کُشتی چوخه، چاروق دوزی، گلیم بافی، مراسم ازدواج عشایر، آهنگری و گلهداری است.