زیره پلو از اصیل ترین غذاهای محلی کرمان است.

اشکنه غذایی است که در شهرهای مختلف ایران طبخ می‌شود و به سادگی شهرت دارد.

یکی از جذابیت‌های اشکنه این است که در عین سادگی، در هر شهر به سبک منحصربه‌فردی پخته می‌شود.

این غذا در کرمان با سیب زمینی، تخم مرغ، رب گوجه، پیاز، ترخون خشک و سایر ادویه‌جات طبخ می‌شود. می‌توانید به ترکیبات آن زیره را هم اضافه کنید.

کشک کدو یکی دیگر از غذاهای محلی استان کرمان است.

برای تهیه این غذا به کدو سبز، مغز گردو، کشک، پیاز، سیر و نعنا داغ و ادویه‌جات نیاز است. برخی از افراد به این غذا گوجه فرنگی رنده‌شده هم اضافه می‌کنند.

از دیگر غذاهای محلی کرمان می توان به کباب زرگری اشاره کرد.

برای تهیه این نوع کباب به گوشت چرخ‌کرده گوسفندی، پیاز، گوجه فرنگی، سیب‌زمینی و ادویه‌جات نیاز داریم.

گیپا جز غذاهایی است که برخی از افراد آن را دوست دارند و برخی دیگر حتی نمی‌توانند بوی آن را تحمل کنند. این موضوع درباره تمام غذاهایی که سیرابی یا شکمبه گوسفند در آن‌ها وجود دارد، صادق است.

برای تهیه مواد داخل شکمبه به برنج، لپه، پیاز، زعفران، زیره و سایر ادویه‌جات و گوشت چرخ کرده گوسفندی نیاز داریم. بعد از تهیه مواد گیپا، سیرابی گوسفند را با آن پر می‌کنند و سپس آن را به حالت بقچه در می‌آورند و با نخ می‌دوزند. سپس دلمه‌ها را در آب جوش می‌گذارند تا بپزد.

خورش به یکی از غذاهای محلی کرمان است که در ترکیبات آن از به و آلو بخارا استفاده می‌شود. در کنار این دو ترکیبات دیگری چون گوشت، پیاز، شکر، آب لیمو، زعفران و ادویه‌جات وجود دارد.

خورش آلوچه جز غذاهای محلی کرمان است و در شهر دیگری پخته نمی‌شود.

برای تهیه خورش آلوچه کرمانی به آلوچه خشک، لوبیا چیتی، گوجه یا رب گوجه فرنگی، جعفری و گشنیز خشک، گوشت، پیاز، آب لیمو و ادویه‌جات نیاز داریم.

آش روزه غذایی است که با اعتقادات مسلمانان کرمان پیوند خورده است.

رسم کرمانی‌ها این است که آش روزه را در مساجد و حسینیه‌ها بپزند و بین مردم محل پخش کنند.

جالب‌تر آنکه از چند روز قبل از ماه رمضان چند نفر به عنوان جارچی در کوچه‌های هر محل به راه می‌افتند و مواد اولیه مورد نیاز برای آش روزه را از همسایه‌ها می‌گیرند. نذر ترکیبات این آش در بین کرمانی‌ها رواج دارد.

ترکیبات آش روزه شامل جو پوست کنده، حبوباتی چون نخود و لوبیا و عدس، سبزی آش، کشک و نعنا و پیاز داغ است

آش اوماج مانند چند مورد از دیگر غذاهای محلی کرمان با چند شهر دیگر در نقاط مختلف ایران، مشترک است.

این غذا در کرمان با نام‌های دیگری چون آش آماج و اوماچو آش نیز شناخته می‌شود. این آش شبیه به آش شولی یزد طبخ می‌شود.

ترکیبات آش اوماج کرمانی شامل چغندر، آرد، عدس، پیاز، نعنا خشک، قره قروت یا سرکه، سبزی آش است.

همچنین ادویه‌های خاصی چون زیره، سیاه‌دانه، می‌تخم (تخم شوید) و کسرک (زنیان ) نیز در دستور پخت این آش وجود دارد.

آش گندم شیر به عنوان پیش غذا و میان وعده در کرمان سرو می‌شود.

در ترکیبات این آش مواد مختلفی چون گوشت خرد شده، بلغور گندم با شیر، نخود، پیاز، رشته آش یا کشک، سیر، نعنا داغ و ادویه‌جات وجود دارد.

اینکه بز قورمه را به عنوان آبگوشت سرو کنید یا به عنوان خورش به همراه برنج بخورید، به سلیقه شما بستگی دارد.

آبگوشت بز قورمه با گوشت پرچرب گوسفندی تهیه می‌شود و هرچه گوشت آن تازه‌تر باشد، طعم غذا بهتر خواهد بود.

سیر، پیاز، نخود و ادویه‌جات از دیگر ترکیبات این آبگوشت هستند.

برخی از افراد باتوجه به ذائقه غذایی خود مواد دیگری چون گردو، کشک، سیب زمینی و زیره نیز به ترکیبات این غذا اضافه می‌کنند.

اگر بز قورمه به عنوان خورش سرو شود، می‌توان به جای نخود از لپه در ترکیبات آن استفاده کرد.

آبگوشت زیره یکی از آبگوشت های ویژه کرمان است.

در این آبگوشت تنها گوشت پرچرب گوسفندی، پیاز، سیر، زیره، رب گوجه فرنگی و ادویه‌جات استفاده می‌شود.

برخی از افراد بعد از پخت آبگوشت، برای طعم بهتر به آن سبزیجات معطر خشک مانند ترخون یا مرزه استفاده می‌کنند.

آبگوشت متنجنه نیز مانند آش روزه، یکی از غذاهای محلی کرمان است که با مناسبت‌های مذهبی ارتباط دارد. این ارتباط به اندازه‌ای است که آبگوشت متنجنه را با نام آبگوشت امام حسین هم می‌شناسند.

ترکیبات این آبگوشت با آبگوشت‌های متداول ایران کمی تفاوت دارد و به همین دلیل ظاهر آن نیز با آنچه درباره آبگوشت تصور می‌کنیم، متفاوت است.

مواد اولیه این آبگوشت تنوع بسیاری دارد و شامل نخود و لوبیا چیتی، پیاز، گوشت گردن یا سردست به همراه دنبه، سبزی معطر خشک یا تازه (ترخون، جعفری، شنبلیله)، سیب زمینی، برگ زرد آلو، برگ هلو، برگ به، برگ گوجه فرنگی، مغز گردو، لیمو امانی، رب گوجه فرنگی، زیره و سایر ادویه‌جات است.

فیلم معرفی غذاهای محلی کرمان

گالری عکس غذاهای محلی کرمان