شله ماش یکی از معروف‌ترین غذاهای سنتی شهرستان دورود استان لرستان است.

برای تهیه این آش به عدس ,لوبیا چیتی, برنج ,زعفران و کشک نیاز داریم.

کباب بروجرد یکی از بهترین و باکیفیت‌ترین انواع کباب در ایران است که بخشی از اصالت طعمش را به گوشت درجه یک دام‌های این منطقه مدیون است.

خورش قلیه ترش یک غذای اصیل لرستانی است.

پیاز,گوشت,سیب زمینی و انواع ادویه جات از ترکیبات مورد نیاز برای تهیه این غذا است.

سُغدو(دلمه سیراب شیردان) یک غذای محلی لرستان است که در تهیه آن از شکمبه گوسفند استفاده می‌کنند.

برنج، گوشت چرخ کرده، آلو، گردو، سبزی‌های محلی و سیرابی از مواد اولیه برای پخت این غذا است.

آش ترخینه از جمله آش‌های سنتی ایرانی است که در مناطق غربی ایران به‌خصوص در فصل زمستان بسیار مرسوم است.

اما این آش در هر یک از این استان‌ها با سبک و سیاق خاصی طبخ می‌شود و این موضوع باعث شده تا طعم آن در هیچ یک از این استان‌ها یکسان و تکراری نباشد.

آش ترخینه خوش طعم لرستان از ترخینه دوغ به همراه انواع حبوبات، سبزی و کشک تهیه می‌شود.

آش گوشت یکی از اصیل‌ترین و خوش‌طعم‌ترین غذاهای محلی لرستان است.

در واقع آش گوشت محلی لرستان همان چلو گوشت معروفی است که در بیش‌تر نقاط ایران به شکل‌های مختلف پخته و سرو می‌شود.

آش گوشت یکی از مهم‌ترین غذاهای لرستان است که به طور ویژه در مراسم و مناسبت‌های مختلف تهیه می‌شود.

از مواد اولیه لازم برای تهیه این غذا می توان به گوشت، رب یا آب گوجه فرنگی و زعفران اشاره کرد.

گوله ریزه یک آبگوشت خاص لرستانی است.

علت نام‌گذاری این غذای خوش طعم، وجود گلوله‌های گوشتی مخلوط شده با برنج، آرد، ادویه و… است که علاوه بر طعمی مطلوب، شکل و بافت منحصر به فردی هم به غذا می‌بخشد.

این گلوله‌ها را در سس مخصوصی تهیه شده از آب و رب گوجه فرنگی می‌پزند.

خورشت سیب یکی دیگر از غذاهای خوشمزه لرستان است.

این غذا شبیه خورشت گوشت معمول است؛ با این تفاوت که به جای سیب زمینی از سیب درختی خرد شده در آن استفاده می‌شود.

 وجود سیب درختی، سرکه و شیره انگور در دستور پخت خورشت سیب لرستان باعث می‌شود که این غذا طعمی ملس و دلچسب داشته باشد.

آبگوشت دوگوله دودار(آبگوشت کشک لری) غذای مقوی و خوش طعم لرستانی است.

در گویش لری به دوغ، دو می‌گویند. پس آبگوشت دودار همان آبگوشتی است که از دوغ در ترکیب آن استفاده می‌شود.

گوشت,حبوبات,بادنجان,کشک و ادویه جات از مواد اولیه برای تهیه این آبگوشت خوشمزه است.

آش پِرتِله یکی از اصیل ترین و در عین حال ساده ترین غذاهای لرستان است.

این آش که برای تهیه آن تنها از سه ماده گندم، شیر و نمک استفاده می‌کنند، طعمی خاص و ویژه دارد.

آش کلونک یکی از آش های بی نظیر لرستان است.

کلونک یکی از گیاهان محلی لرستان است.

آش ورکوا یک آش محلی و سنتی بسیار مقوی و معروف است و همان‌طور که از اسمش پیداست برای تهیه آن از یک نوع سبزی به نام ورکوا که به‌صورت خودرو می‌روید استفاده می‌شود .این نوع سبزی را فقط در اطراف دشت‌های بروجرد می‌توان پیدا کرد.

غذای محلی جگروز یکی از محبوب‌ترین غذاهای لرستان است که بعد از تهیه، مانند کباب به سیخ کشیده و روی آتش قرار می‌گیرد.

مواد اولیه استفاده‌شده در جگروز جگر، لیمو، نمک و گوجه است.

چزنک رغو نوعی غذای سنتی است که از نان فطیر و روغن حیوانی درست می‌شود.

برای تهیه آن خمیر نرم را روی ساج یا تاوه گرم می کنند تا برشته شود. بعد از پشت‌ورو کردن نان آماده می‌شود.

قبل از سرد شدن روی نان روغن حیوانی و خاک قند اضافه می‌کنند.

مواد به‌کاررفته در کوفته نخودچی لرستان به‌گونه‌ای است که طعم بسیار متفاوتی با کوفته‌های دیگر دارد.

برای تهیه این کوفته از گوشت چرخ‌کرده، آرد نخودچی، بیاز، روغن، زعفران، شکر، تخم گشنیز، نمک و فلفل و زردچوبه استفاده می‌شود.

دنورو(آش دندانی) درواقع نوعی سوپ یا آش محلی لرستان است.

برای تهیه دنورو از نخود، لوبیا، عدس، باقلا، گندم و نمک استفاده می کنند.

فیلم معرفی غذاهای محلی لرستان

گالری عکس غذاهای محلی لرستان