تباهگ از غذاهای سنتی سیستان و بلوچستان است که طعم دلچسبی دارد و بیشتر در ماه‌ رمضان و در وعده سحری میل می‌شود.

مواد این غذا گوشت گوسفند یا بز است که به صورت ورقه‌ای پخته می‌شود و ادویه هایی شامل نمک، فلفل و پودر انار را به آن اضافه می کنند تا خوشمزه‌تر شود.

کباب چامپ همان دنده کباب است که با استفاده از راسته گوشت گوسفندی تهیه می‌شود و ادویه‌های پاکستانی و بنگالی در طبخ آن به کار می‌رود.

کباب چامپ یکی از اعیانی‌ترین کباب‌های سیستان و بلوچستان است.

خورش ماهی(ماهیگ نارشت) از غذاهای سنتی استان سیستان و بلوچستان است که به قلیه ماهی شباهت دارد.

دوغ پا یکی از غذاهای بلوچی است که طرفداران زیادی دارد.

شکل ظاهری غذا شبیه به خورشت قیمه است تنها فرقی که با این خورشت دارد، به جای آب با دوغ تهیه می‌شود.

مواد اولیه دوغ پا، تکه‌های گوشت گوساله، لپه و پیاز است که با هم تفت داده می‌شود و به آن دوغ اضافه می‌کنند. برای خوشمزه شدن آن از فلفل سیاه، روغن، نمک، زعفران و زردچوبه هم استفاده می‌شود تا غذا با ترکیب ادویه‌ها، مزه خوش طعمی پیدا کند.

تنورچه از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه بلوچی است که به دیگچه هم شهرت دارد و همانطور که از نامش پیداست داخل تنور طبخ می‌شود.

پایه و اساس این غذا قطعات بزرگ گوشت است که به دو روش به سیخ کشیدن و کبابی در تنور می‌پزند.

خوراک بادمجان با ماهی با استفاده از  ترکیبات بادمجان، گوجه‌فرنگی، فلفل سبز، پیاز، رب گوجه‌فرنگی، گشنیز خرد شده، ماهی شیر و ادویه سبزی تهیه می‌شود.

بت و هواری جهینگا(میگو پلو) از دیگر غذاهای دریایی بلوچی است.

لنجو(ماهی آب پز) یکی از غذاهای سنتی سیستان و بلوچستان است.

علت نامگذاری این غذا به ماهی آب پز استفاده از ماهی به عنوان مواد اولیه این غذا است.

مواد پخت این غذا شامل روغن، پیاز، ماهی، زردچوبه، دوغ، فلفل و نمک و ادویه آچار زابلی است.

دوغ برک از قدیمی‌ترین غذاهای سیستان و بلوچستان است.

در بعضی از شهرها به این غذا درزنک نیز گفته می‌شود. مواد اولیه تهیه دوغ برک یا درزنگ زردچوبه، دوغ، آرد و نمک و فلفل است.

کتلت ماهی از ماهی، سیب‌زمینی، فلفل سبز، گشنیز، تخم‌مرغ، ادویه گرم مصالحه، تخم گشنیز کوبیده‌شده، آرد پکورا (آرد لپه) و آرد سوخاری تهیه می‌شود.

آبگوشت زابلی از غذاهای محبوب این استان سیستان و بلوچستان است.

آبگوشت زابلی شبیه آبگوشت معمولی طبخ می‌شود.

تفاوت اصلی آن استفاده از چاشنی‌های مختلف در آبگوشت زابلی است به اضافه اینکه ادویه آچار هم به آن اضافه می‌کنند. مواد اصلی تهیه آبگوشت زابلی، گوشت، سیب زمینی، دنبه، نمک و فلفل است.

اوجیزک از غذاهای محلی سیستان و بلوچستان است که ظاهری شبیه به آبگوشت دارد؛ ولی بدون گوشت طبخ می‌شود و بیشتر به اشکنه شبیه است.

در تهیه این غذا از موادی شامل گوجه، روغن محلی، پیاز، سیب زمینی و آب استفاده می‌شود.

املت‌سوزی از غذاهای سنتی سیستان و بلوچستان است که با سبزی محلی به نام  سوزی پخته می‌شود.

سبزی سوزی در اواخر تابستان و اوایل پاییز به روش خودرو می روید و برخلاف نامش، اصلا ربطی به املت ندارد؛ اما درتهیه آن از تخم مرغ استفاده می‌شود. مواد تهیه این غذا شامل سیب زمینی، نمک، فلفل، پیاز و تخم مرغ است.

بت ماش یک غذای قدیمی و مقوی سیستان و بلوچستان است.

بت ماش از نظر طرز تهیه,شباهت زیادی به دمپختک دارد.

موادی که برای تهیه این غذا استفاده می شود شامل ماش، برنج، روغن و ادویه است.

پاکوره یکی از غذاهای محبوب در سیستان و بلوچستان است که اصالت آن از کشورهای همسایه مثل افغانستان و پاکستان نشات گرفته شده است.

مواد اصلی پاکوره آرد گندم، گشنیز، فلفل، آرد نخودچی، پیاز، ادویه، آب و خمیر مایه است.

پلو زعفرانی نیز جز غذاهای سیستان و بلوچستان است که اصالتا به کشور پاکستان برمی‌گردد. 

شکل ظاهری این غذا به مرصع پلو شباهت دارد. مواد اصلی این غذا شامل مرغ یا گوشت قرمز، مغز بادام و پسته است.

ماهیگ پچ یکی دیگر از غذاهای خوشمزه مردم بلوچ است که ماهی و آرد بخش اصلی آن است.

برای تهیه این غذا خمیری از آرد گندم آماده کرده، خمیر را پهن و آن را به دو قسمت تقسیم می‌کنند و ماهی را با برگ های درخت خرما می‌پیچند و روی آتش کباب می‌کنند.

مرغ کرایی(کراهی مرغ یا چیکن کرایی) یک غذای خوشمزه و پرادویه است که در اکثر  رستوران های چابهار و سیستان و بلوچستان سرو می‌شود.

در این غذای تند و بسیار لذیذ، طعم‌های مختلف پیاز، سیر، زنجبیل و ادویه‌های مختلف با هم ترکیب می‌شوند.

ادویه‌های بکار گرفته شده در کرایی مرغ شامل تخم گشنیز، گرام ماسالا، زیره، پودر چیلی قرمز، زردچوبه و فلفل‌سیاه است.

فیلم معرفی غذاهای محلی سیستان و بلوچستان

گالری عکس غذاهای محلی سیستان و بلوچستان