رود کارون با 950 کیلومتر طول, بزرگترین, طولانیترین و پر آب ترین رودخانه ایران است و بخش قابل توجهی از آن در استان خوزستان قرار دارد. این رود یکی از نخستین سکونتگاههای مردم ایران باستان بوده و به همین دلیل اهمیت بسیاری دارد.
رود کارون از رشته کوه زاگرس و زردکوه بختیاری با ارتفاع بیش از 3000 متر از سطح دریا در استان چهار محال و بختیاری سرچشمه میگیرد و در طول مسیر خود از شهرهای شهرکرد، بروجن، لردگان، ایذه، مسجد سلیمان، شوشتر، اهواز، خرمشهر و شهرستان کارون میگذرد. بهجز سرشاخههای اصلی رود کارون، شاخههای فرعی دیگری نیز در طول مسیر به این رود میپیوندند که از کوههای مختلف سرچشمه میگیرند. بخشی از رودهای دامنههای شمالی دنا در سمیرم و فریدون شهر، رود خرسان دامنه کوه دنا در کهکیلویه و بویر احمد و رودهای الیگودرز در لرستان، با عبور از مسیری پیچدرپیچ به گتوند در دشت خوزستان و رود کارون میرسند.کارون پس از رسیدن به خرمشهر به دو قسمت تقسیم میشود. یک شاخه آن به اروند رود در مرز ایران با عراق و شاخه دیگر آن در ادامه مسیر به خلیج فارس و در نهایت به اقیانوس هند می رسد.
عمق رود کارون در روزهای پر بارش با روزهای خشک و کم آب متفاوت است. قسمتهای مختلف این رودخانه نیز عمقهای مختلفی دارد. بیشترین عمق رود کارون در روزهای پر بارش به حدود 21 متر در نقاط عمیق میرسد. نقاط کم عمق نیز در حدود 1/5 متر عمق دارند.
بهجز تامین آب شرب بسیاری از مناطق اطراف، رود کارون به لحاظ محل رفتوآمد کشتیهای بازرگانی، گسترش کشاورزی در خوزستان،دامپروری,تامین انرژی برق شهرهای اطراف و رونق گردشگری در خوزستان دارای اهمیت است.
مهمترین سدهای رود کارون, کارون یک، کارون دو، کارون سه، کارون چهار، مسجد سلیمان (گدار لندر)، گتوند علیا و سد تنظیمی گتوند هستند.
پل سیاه,پل سفید,پل طبیعت کیانپارس,پل هفتم و پل غدیر(پل هشتم) از مهم تریم پل های واقع بر رود کارون در شهر اهواز هستند.
خوزستان_اهواز