آبگوشت کلم قمری از آن خوراکیهای خوش طعم همدانی است که باید یکبار امتحانش کنید.
کلم قمری، گوشت گوسفندی تازه، فلفل، سیر داغ، عدس، پیاز، نعنا داغ، زردچوبه و مقداری ادویه محلی از ترکیبات این آبگوشت خوشمزه است.
سرداشی از معروفترین کبابهای ایرانی است و یکی از سنتیترین غذاهای محلی همدان به شمار میرود.
مواد لازم برای پخت این کباب لذیذ گوشت گوسفندی تازه، فلفل سبز، گوجهفرنگی، ادویه مخصوص، پیاز و سیبزمینی است.
سرداشی شباهت زیادی به کباب تابهای دارد. شاید تنها تفاوت وجود سیبزمینی در مواد اولیه است.
آبگوشت قورمه ترکیبی از قورمه سبزی و آبگوشت است.
مواد اولیه آن سبزی قورمه، لوبیا، گوشت تازه، نخود، ادویه و البته تخممرغ و سیبزمینی بوده که طعمی فوقالعادهای به غذای شما میدهند.
در کوفته محلی همدان از انواع ادویه محلی استفاده میشود و طبخ آن با کوفته تبریزی متفاوت است.
برای طبخ این غذای لذیذ لازم است مقداری گوشت تازه گوسفندی، لپه، آلو، پیاز، برنج، گردو، نخود و ادویه مخصوص تهیه کنید.
آش گوجه فرنگی غذایی لذیذ اما ساده و کمدردسراست.
از مواد اولیه این آش میتوان به سبزیجات تازه همچون نعنا و تره، برنج ایرانی، گوجهفرنگی، لپه، پیاز و رب گوجهفرنگی اشاره کرد.
در تهیه خورش غوره بادنجان ترش و خوشمزه از بادمجان، غوره، پیاز، گوجهفرنگی، نمک و ادویه استفاده میشود.
در مواد اولیه آش آماج از سبزی آش، پیازداغ، حبوباتی همچون عدس و لوبیا، سیر تخممرغ و البته آماج همدانی استفاده می شود.
آش بادنجان در شهر ملایر طرفداران بسیاری دارد.
در تهیه این آش از گوشت تازه گوسفندی استفاده میشود که آن را با بادمجان، بلغور، عدس، نعنا داغ، سیر و ادویه مخلوط میکنند.
آش بادمجان میتواند انواع حبوبات همچون عدس و لوبیا را نیز در خود داشته باشد که این به سلیقه شما بر میگردد.
آش هویج و جو از غذاهای سنتی و قدیمی همدان است.
در آش هویج و جو از نخود، بلغور، هویج تازه، گوشت چرخکرده و پیازداغ استفاده میشود.
سرو آن با کشک و سیر داغ معمول است.
سبزی آش، قلم گوسفندی، بلغور، پیاز، سیبزمینی، عدس، نمک و فلفل مواد اصلی آش شل پتله همدان را تشکیل میدهند.
مردم محلی این آش را با طعم ترش دوست دارند. گاهی به آن قرهقروت اضافه میکنند و به همین خاطر به آش شله پتله ترش نیز شهرت دارد.
در تهیه آبگوشت یخنی همدان گوشت تازه گوسفندی، پیاز، لیموعمانی، سیبزمینی و گوجهفرنگی نقش اصلی را دارند.
آش خشکبار یکی از مقویترین میان وعدهها در همدان است که در تهیه آن از انواع خشکبار استفاده میشود.
در تهیه این آش میوههای خشک شده همچون آلو، آلبالو، برگه زردآلو، سیب خشک و غیره را با سبزی آش، قلم گوسفندی یا گوشت با استخوان، رشته، شیره انگور، حبوبات و پیاز و نعناع ترکیب میکنند.